Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boeuf Stroganoff"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28320
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28320
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso pokroić w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na ćwiartki, paprykę w paski, a łodygi selera w cienkie plastry. Na oleju podsmażyć mięso i cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć, przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. Zalać bulionem, zagotować, przełożyć do mięsa. Dodać przyprawy, sherry, koncentrat pomidorowy, musztardę i sos worcester. Dusić 40 minut.
Dodać pokrojonego selera i paprykę, dusić jeszcze 40 minut. Wymieszać ze śmietaną i zagrzać.
Jeśli nie mamy sherry, można je zastąpić czerwonym winem – słodkim lub półwytrawnym. Dajemy go nieco więcej, około pół szklanki.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium