Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boeuf Stroganoff"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Mięso pokroić w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na ćwiartki, paprykę w paski, a łodygi selera w cienkie plastry. Na oleju podsmażyć mięso i cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć, przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. Zalać bulionem, zagotować, przełożyć do mięsa. Dodać przyprawy, sherry, koncentrat pomidorowy, musztardę i sos worcester. Dusić 40 minut.
Dodać pokrojonego selera i paprykę, dusić jeszcze 40 minut. Wymieszać ze śmietaną i zagrzać.
Jeśli nie mamy sherry, można je zastąpić czerwonym winem – słodkim lub półwytrawnym. Dajemy go nieco więcej, około pół szklanki.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium