Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf stroganow"
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4892
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4023
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1444
Świąteczne smaki.
Odsłon: 51
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4892
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4023
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1444
Świąteczne smaki.
Odsłon: 51
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielkie kawałki. Oprószyć pieprzem (nie solić!) i łyżką mąki. Pieczarki umyć, obrać, pokroić na połówki (większe na ćwiartki), skropić sokiem z cytryny. Cebulki umyć, oczyścić (szczypior odciąć).
Olej rozgrzać na patelni zrumienić mięso, dodać pieczarki i cebulki i smażyć, aż pieczarki puszczą sok i staną się miękkie. Podlać szklanką wrzątku, posolić, dodać papryczkę chili w plasterkach, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości.
Masło zasmażyć z mąką na osobnej patelni, dodać śmietanę. Do sosu z mięsem dodać koncentrat pomidorowy, zasmażkę, rozmieszać i zagotować. Doprawić jeszcze raz do smaku, posypać świeżymi listkami majeranku i podawać gorące.Źródło: Twoje Imperium