Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf stroganow"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielkie kawałki. Oprószyć pieprzem (nie solić!) i łyżką mąki. Pieczarki umyć, obrać, pokroić na połówki (większe na ćwiartki), skropić sokiem z cytryny. Cebulki umyć, oczyścić (szczypior odciąć).
Olej rozgrzać na patelni zrumienić mięso, dodać pieczarki i cebulki i smażyć, aż pieczarki puszczą sok i staną się miękkie. Podlać szklanką wrzątku, posolić, dodać papryczkę chili w plasterkach, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości.
Masło zasmażyć z mąką na osobnej patelni, dodać śmietanę. Do sosu z mięsem dodać koncentrat pomidorowy, zasmażkę, rozmieszać i zagotować. Doprawić jeszcze raz do smaku, posypać świeżymi listkami majeranku i podawać gorące.Źródło: Twoje Imperium