Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf stroganow"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 112
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 42
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 112
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 42
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielkie kawałki. Oprószyć pieprzem (nie solić!) i łyżką mąki. Pieczarki umyć, obrać, pokroić na połówki (większe na ćwiartki), skropić sokiem z cytryny. Cebulki umyć, oczyścić (szczypior odciąć).
Olej rozgrzać na patelni zrumienić mięso, dodać pieczarki i cebulki i smażyć, aż pieczarki puszczą sok i staną się miękkie. Podlać szklanką wrzątku, posolić, dodać papryczkę chili w plasterkach, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości.
Masło zasmażyć z mąką na osobnej patelni, dodać śmietanę. Do sosu z mięsem dodać koncentrat pomidorowy, zasmażkę, rozmieszać i zagotować. Doprawić jeszcze raz do smaku, posypać świeżymi listkami majeranku i podawać gorące.Źródło: Twoje Imperium