Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf Stroganow ukraiński"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2510
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1064
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2510
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1064
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Składniki
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki. Paprykę potnij w paski, a łodygi selera w cienkie plastry.
Na oleju podsmaż mięso i cebulę. Oprósz mąką, zasmaż i przełóż do rondla.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pieczarki. Zalej je bulionem, zagotuj, po czym przelej do mięsa. Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz musztardę.
Gotuj potrawę ok. 40 min na małym ogniu. Następnie dodaj seler i paprykę – i duś jeszcze pół godziny.Źródło: Kurier TV