Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf Stroganow ukraiński"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki. Paprykę potnij w paski, a łodygi selera w cienkie plastry.
Na oleju podsmaż mięso i cebulę. Oprósz mąką, zasmaż i przełóż do rondla.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pieczarki. Zalej je bulionem, zagotuj, po czym przelej do mięsa. Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz musztardę.
Gotuj potrawę ok. 40 min na małym ogniu. Następnie dodaj seler i paprykę – i duś jeszcze pół godziny.Źródło: Kurier TV