Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bogracz z zacierkami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso opłukać, osuszyć, ew. pociąć na mniejsze kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami. Strąki opłukać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać smalec lub olej. Zeszklić na nim cebulę. Dodać kawałeczki wołowiny i smażyć dalej, aż ładnie się zrumienią.
Do podsmażonego mięsa dodać czosnek i paprykę. Wsypać kminek oraz słodką i ostrą paprykę. Chwilę smażyć razem na dużym płomieniu. Zalać litrem wody. Wrzucić kostki. Poczekać, aż całość zawrze, po czym zmniejszyć płomień i dusić jeszcze godzinę.
Następnie dołożyć ziemniaki i pomidory. Dusić dalej, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać zacierki. Kiedy kluseczki będą już gotowe, ponownie całość przyprawić do smaku.Źródło: Tina