Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolońskie lasagne"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
ok. 60 minut
Posiekać cebulę i ząbki czosnku. Marchewki pokroić w słupki. Podsmażyć razem na 3 łyżkach oliwy. Dodać pomidory z puszki, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, aż zmiękną. Na innej patelni usmażyć mięso na łyżce oliwy, rozgniatając grudki widelcem.
Mięso wymieszać z sosem, doprawić solą, pieprzem i oregano, chwilę dusić razem. Parmezan zetrzeć, mozzarellę drobno pokroić. Do mięsa dodać 3 łyżki posiekanej bazylii. Płaty lasagne obgotować w osolonym wrzątku (nie dłużej niż 3-4 minuty).
Wlać nieco sosu na dno wysmarowanego resztą oliwy naczynia, potem układać warstwy: lasagne, sos, ser. Na samej górze ułożyć płaty lasagne, posypać mozzarellą i parmezanem. Piec 20-30 minut w temperaturze 200°C. Udekorować bazylią.Źródło: Twoje Imperium