Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad, można podawać z makaronem ryżem, kaszami i ziemniakami.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem, dodać sól, pieprz i 1 łyżeczkę oregano. Uformować małe klopsiki i zrumienić na na dużej patelni z olejem. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub cząstki. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni której smażyliśmy klopsiki, przesmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy 5 minut i wlewamy początkowo 2 szklanki ciepłej wody. Zagotowujemy, dodajemy klopsiki, 1 łyżeczkę oregano, szczyptę ziela i gotujemy około 20 minut.
Po 15 minutach dodajemy fasolkę, potem zagęszczamy śmietaną i w miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.