Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad, można podawać z makaronem ryżem, kaszami i ziemniakami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3468
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1072
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2210
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1298
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3468
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1072
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem, dodać sól, pieprz i 1 łyżeczkę oregano. Uformować małe klopsiki i zrumienić na na dużej patelni z olejem. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub cząstki. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni której smażyliśmy klopsiki, przesmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy 5 minut i wlewamy początkowo 2 szklanki ciepłej wody. Zagotowujemy, dodajemy klopsiki, 1 łyżeczkę oregano, szczyptę ziela i gotujemy około 20 minut.
Po 15 minutach dodajemy fasolkę, potem zagęszczamy śmietaną i w miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.