Do góry

Dania główne Przepis na:

Boskie klopsiki w sosie pieczarkowym

Boskie klopsiki w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11282

Dodano:

Odsłon: 350

Doskonały obiad, można podawać z makaronem ryżem, kaszami i ziemniakami.

Składniki

  • Zmielona łopatka 400 g
  • pieczarki 500 g
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • fasolka szparagowa mrożona ok. 200 g
  • oregano 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • śmietana 18 % 100 g
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać sól, pieprz i 1 łyżeczkę oregano.
    Uformować małe klopsiki i zrumienić na na dużej patelni z olejem.
    Przełożyć na papierowy ręcznik.
    Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub cząstki.
    Cebulę i czosnek posiekać.
    Na patelni której smażyliśmy klopsiki, przesmażamy cebulę, czosnek i pieczarki.
    Smażymy 5 minut i wlewamy początkowo 2 szklanki ciepłej wody.
    Zagotowujemy, dodajemy klopsiki, 1 łyżeczkę oregano, szczyptę ziela i gotujemy około 20 minut.

  2. Po 15 minutach dodajemy fasolkę, potem zagęszczamy śmietaną i w miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 grudnia 2019 W takim anturażu wszystko smakuje rewelacyjnie :) Pyszne jedzonko, mniam, mniam :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń