Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad, można podawać z makaronem ryżem, kaszami i ziemniakami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 258
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9520
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1010
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 258
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9520
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1010
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem, dodać sól, pieprz i 1 łyżeczkę oregano. Uformować małe klopsiki i zrumienić na na dużej patelni z olejem. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub cząstki. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni której smażyliśmy klopsiki, przesmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy 5 minut i wlewamy początkowo 2 szklanki ciepłej wody. Zagotowujemy, dodajemy klopsiki, 1 łyżeczkę oregano, szczyptę ziela i gotujemy około 20 minut.
Po 15 minutach dodajemy fasolkę, potem zagęszczamy śmietaną i w miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.