Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brokułowa na bulionie"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 87
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1175
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 87
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1175
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Wrzuć na rozgrzane masło, przesmaż. Dodaj zamrożone różyczki brokułów.
Warzywa zalej pięcioma szklankami wody. Wkrusz kostkę bulionową (np. drobiową). Gotuj zupę na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie wlej mleko i dodaj odcedzony z zalewy zielony groszek. Chwilę ogrzewaj razem.
Ugotowaną zupę zdejmij z ognia, lekko przestudź. Zmiksuj na gładki krem. Ponownie ustaw na kuchence, podgrzej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem (ewentualnie również szczyptą gałki muszkatołowej). Posyp natką. Podawaj z groszkiem ptysiowym.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety