Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwiniówka dla zdrowotności"
Propozycja na smaczną i aromatyczną nalewkę pigwową, doskonałą na zimowe wiec...
Odsłon: 3878
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 728
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 107
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 262
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 728
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 107
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 262
Składniki
Brzoskwinie umyj, wyjmij pestki i po- krój na ćwiartki. Zalej w słoiku alkoholem, zasyp cukrem i odstaw w słoneczne miejsce na cztery tygodnie. Co jakiś czas wstrząśnij słoikiem, aby cukier dobrze się rozpuścił.
Po miesiącu nalewkę przefiltruj i prze lej do wyparzonych butelek. Nalewka brzoskwiniowa powinna dojrzewać jeszcze około pół roku. Dopiero po tym czasie nabierze najładniejszego koloru i odpowiedniego aromatu.
Przechowuj ją w ciemnym i chłodnym miejscu. Owoców nie wyrzucaj. Możesz je wykorzystać do deserów.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z pieczarkami w pomidorach
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Makaron z pieczarkami w pomidorach
Szybkie, proste danie. I okazja do użycia świeżego, młodego szczypiorku...
Odsłon: 15
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 72