Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z nadzieniem serowym"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Składniki
Drożdże rozpuść w 2-3 łyżkach ciepłej wody. Wlej mleko, wymieszaj. Mąkę, cukier i proszek wsyp do miski. Wbij jajka, wlej masę drożdżową i olej. Wyrabiaj ciasto około 15 minut. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nadzienie: biały ser zmiel. Dodaj żółtka, cukier waniliowy, aromat pomarańczowy, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszaj. 3 Ciasto rozwałkuj, wykrój kwadraty. Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia. Boki zwiń do góry, zlep. Piecz 15 minut w temp. 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie