Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułgarski tarator z orzechami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Ogórki obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Solę je, odstawiam na 10 min. Odciskam z nich sok. Czosnek rozgniatam, orzechy i koperek siekam.
mieszam z jogurtem. Doprawiam solą, pieprzem i oliwą. Schładzam w lodówce. Przed podaniem posypuję kaparami odsączonymi z zalewy.
20 min • Porcja ok. 40 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie