Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bulion z kluseczkami"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Kurę potnij na porcje, opłucz. Cebulę razem z łupiną wbij na widelec, obracaj nad ogniem, aż stanie się prawie czarna. Pozostałe warzywa obierz, oczyść, umyj. Mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody.
Poczekaj, aż woda zagotuje się. Zanim zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj pod przykryciem godzinę na małym płomieniu. Pod koniec gotowania rosół dopraw.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, kilka minut. Wystudź. Kiedy masa stężeje, uformuj kluseczki Podawaj je z rosołem. Posyp natką.Źródło: Tina