Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczane carpaccio na cukinii"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Buraki obierz, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj ocet i cukier. Gotuj do miękkości buraków (60 min). Pozostaw w wodzie do ostudzenia. Osusz, pokrój w plasterki. Umytą cukinię również pokrój w plasterki, obsmaż na 2 łyżkach oleju. Osącz z tłuszczu.
Plasterki cukinii rozłóż na talerzu. Na środku umieść buraki. Całość posyp solą i pieprzem, skrop olejem oraz sokiem z cytryny. Na wierzchu rozłóż osączone grzyby i rukolę.
czas ok. 80 min; porcja – 130 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety