Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki z ciecierzycą i mięsem z indyka"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6255
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6255
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Odcedź ciecierzycę, opłucz zimną wodą i odsącz. Odcedź również buraki z zalewy. Ciecierzycę wsyp do misy, dodaj obrane posiekane pomidory, sól, pieprz i oliwę. Całość wymieszaj. Dodaj odcedzone buraki, a pod koniec rukolę. Piersi z indyka umyj, osusz i pokrój w mniejsze plastry. Mięso ubij, oprósz solą i dopraw czarnym pieprzem. Obsmaż je na oleju z obu stron. Sałatkę z ciecierzycy porozkładaj do misek. Ponakładaj gorące kawałki piersi z indyka. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 30 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień