Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wspaniałe do 2 dania!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1377
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12232
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1377
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12232
Składniki
Ugotować buraki w skórkach, ugotowane wsadzić do zimnej wody i obrać, w zimnej wodzie skóra schodzi praktycznie sama. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę umyć obrać pokroić w prążki ugotować z obraną i pokrojoną cebulą w pół krążki w wodzie, wody nie dużo, z zielem ang. i listkami laurowymi.
Następnie paprykę wymieszać z burakami, dać sól, cukier ocet wymieszać spróbować, jak by ktoś chciał może dodać octu czy cukru więcej. Nałożyć do słoików zakręcić i musi troszkę odstać aby się przegryzło. Smacznego.