Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 371 Ocena: 15068
Dodano: 27.03.2013
Odsłon: 4312
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Buraki oczyścić,ugotować w łupinach,obrać i pokroić w ósemki.Na patelni rozgrzać masło,dodać buraki,posypać cukrem i dodać sok z cytryny i pomarańczy.Wymieszać delikatnie i smażyć aż sos zgęstnieje.Od czasu do czasu wymieszać by słodycz oblepiła buraczki.Następnie dodać obraną,podzieloną na cząstki i pozbawioną białej otoczki pomarańczę,jeszcze chwilkę wymieszać (parę sekund),doprawić pieprzem i solą i podawać,smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kryska 29 marca 2013Zgłoś do usunięcia
jadlam taka i byla w niej tez czerwona cebula drobno pokrojona. tez sie zastanawiam jak moze smakowac ale byla pyszna. polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
nie potrafię sobie wyobrazic jak mogą smakowac takie cytrusowe buraczki, więc jutro sobie do obiadku zrobię taką przystaweczkę :)), ciekawe, pozdrówka wielkie ! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję i również życzę wesołych i zdrowych Świąt:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
W tej potrawie jest wszystko co lubię, więc zabieram do ulubionych. Wesołych i Smacznych Świąt Wielkanocnych!0 Kto głosował? | Odpowiedz

dorcia41 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Super pomysł :)))) ode mnie 6-ka i zabieram do ulubionych pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Odważne połączenie , ale chętnie wypróbuję takie buraczki . Zdrowych , wesołych i pogodnych Świąt !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz