Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki dostarczają nam witaminy i składniki mineralne. Jedzenie buraków zapobiega anemii i wspomaga układ krwionośny. Pyszny dodatek do dań mięsnych.
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 43
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 53
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 56
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 43
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 53
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 56
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Składniki
Umyte buraki zalać zimną wodą w rondlu i gotować do miękkości. Odlać i po ostudzeniu brać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić cebulę i dodać mąkę. Wymieszać aby powstała zasmażka. Dodać starte buraczki, wymieszać i dobrze podgrzać. Dodać sól, cukier, potarte jabłko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać i dobrze podgrzać. Zasmażane buraczki wyłożyć na miseczkę.