Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki dostarczają nam witaminy i składniki mineralne. Jedzenie buraków zapobiega anemii i wspomaga układ krwionośny. Pyszny dodatek do dań mięsnych.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8735
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7443
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328154
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8735
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7443
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328154
Składniki
Umyte buraki zalać zimną wodą w rondlu i gotować do miękkości. Odlać i po ostudzeniu brać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić cebulę i dodać mąkę. Wymieszać aby powstała zasmażka. Dodać starte buraczki, wymieszać i dobrze podgrzać. Dodać sól, cukier, potarte jabłko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać i dobrze podgrzać. Zasmażane buraczki wyłożyć na miseczkę.