Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki dostarczają nam witaminy i składniki mineralne. Jedzenie buraków zapobiega anemii i wspomaga układ krwionośny. Pyszny dodatek do dań mięsnych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Składniki
Umyte buraki zalać zimną wodą w rondlu i gotować do miękkości. Odlać i po ostudzeniu brać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić cebulę i dodać mąkę. Wymieszać aby powstała zasmażka. Dodać starte buraczki, wymieszać i dobrze podgrzać. Dodać sól, cukier, potarte jabłko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać i dobrze podgrzać. Zasmażane buraczki wyłożyć na miseczkę.