Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki dostarczają nam witaminy i składniki mineralne. Jedzenie buraków zapobiega anemii i wspomaga układ krwionośny. Pyszny dodatek do dań mięsnych.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 30
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 30
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Umyte buraki zalać zimną wodą w rondlu i gotować do miękkości. Odlać i po ostudzeniu brać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić cebulę i dodać mąkę. Wymieszać aby powstała zasmażka. Dodać starte buraczki, wymieszać i dobrze podgrzać. Dodać sól, cukier, potarte jabłko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać i dobrze podgrzać. Zasmażane buraczki wyłożyć na miseczkę.