Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki dostarczają nam witaminy i składniki mineralne. Jedzenie buraków zapobiega anemii i wspomaga układ krwionośny. Pyszny dodatek do dań mięsnych.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19334
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19334
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Składniki
Umyte buraki zalać zimną wodą w rondlu i gotować do miękkości. Odlać i po ostudzeniu brać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić cebulę i dodać mąkę. Wymieszać aby powstała zasmażka. Dodać starte buraczki, wymieszać i dobrze podgrzać. Dodać sól, cukier, potarte jabłko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać i dobrze podgrzać. Zasmażane buraczki wyłożyć na miseczkę.