Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie delikatne kluseczki z burakiem
Tarka
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 529
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 529
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Składniki
1. Ugotowane buraczki ścierany na średnich oczkach 2. Dodajemy do miski razem z ricotta i 2 rodzajami rodzajami mąki, parmezanem i solą 3. Dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką mase 4. Na desce okruszoną mąką formujemy kuleczki o szerokosci 1 cm 5. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca 6. Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia. 7. Na Patelni dodajemy masło , gdy się rostopi wrzucamy bułkę tartą ,drobno posiekany czosnek oraz odcedzone gnocchi. Smażymy około 2 minuty. 8. Do dekoracji dodajemy liście rukoli oraz polewamy jogurtem Smacznego