Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie delikatne kluseczki z burakiem
Tarka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
1. Ugotowane buraczki ścierany na średnich oczkach 2. Dodajemy do miski razem z ricotta i 2 rodzajami rodzajami mąki, parmezanem i solą 3. Dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką mase 4. Na desce okruszoną mąką formujemy kuleczki o szerokosci 1 cm 5. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca 6. Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia. 7. Na Patelni dodajemy masło , gdy się rostopi wrzucamy bułkę tartą ,drobno posiekany czosnek oraz odcedzone gnocchi. Smażymy około 2 minuty. 8. Do dekoracji dodajemy liście rukoli oraz polewamy jogurtem Smacznego