Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie delikatne kluseczki z burakiem
Tarka
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4505
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3730
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4505
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3730
Składniki
1. Ugotowane buraczki ścierany na średnich oczkach 2. Dodajemy do miski razem z ricotta i 2 rodzajami rodzajami mąki, parmezanem i solą 3. Dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką mase 4. Na desce okruszoną mąką formujemy kuleczki o szerokosci 1 cm 5. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca 6. Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia. 7. Na Patelni dodajemy masło , gdy się rostopi wrzucamy bułkę tartą ,drobno posiekany czosnek oraz odcedzone gnocchi. Smażymy około 2 minuty. 8. Do dekoracji dodajemy liście rukoli oraz polewamy jogurtem Smacznego