Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger z sarniny w środku skrywa jajko z płynnym żółtkiem. Taki kotlet świetnie smakuje z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami jak i podany w bułce w formie hamburgera.
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
Składniki
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Ręce zwilżamy olejem. Za pomocą praski do burgerów kształtujemy kotlet z wgłębieniem. W otwór wbijamy jajko, posypujemy je szczypiorkiem lub młodym porem. Jajko solimy i pieprzymy. Ostrożnie, by nie rozlać żółtka przykrywamy drugim kotletem. Szczelnie zlepiamy. Jeśli nie mamy specjalnej praski do nadziewania burgerów możemy użyć metalowej obręczy i ręcznie ukształtować kotlety. Na klarowanym maśle smażymy burgery. Najpierw obsmażamy je z obu stron przez 2-3 minuty z każdej strony. Następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze około 3-5 minut w zależności od grubości kotleta. Gotowe burgery możemy podawać w bułce w towarzystwie sałaty, pikli, cebuli i smażonego bekonu z sosem keczupowo-musztardowym lub jak tradycyjnego mielonego z sałatką i ziemniakami.