Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane mięso wołowe i hawajski słodko-ostry sos z cebuli, ananasa i papryki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2332
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2332
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, ananasa w kostkę, a ostrą papryczkę w pasterki. Smażymy na oleju, pod przykryciem, aż cebula zupełnie zmięknie. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Dodajemy cukier i przyprawy. Mięso mieszamy z olejem i przyprawami. Dzielimy na 3 części i z każdej wyrabiamy kulkę. Spłaszczamy na ok 2 cm burgery. Burgery grillujemy po 4-6 minut z każdej strony. Pomidora kroimy na plasterki
Bułki kroimy. Jedną połowę smarujemy keczupem, jedną majonezem. Na bułce układamy sos, pomidora i burgera.