Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane mięso wołowe i hawajski słodko-ostry sos z cebuli, ananasa i papryki.
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 36
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1390
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8383
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 39
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 36
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1390
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8383
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 39
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, ananasa w kostkę, a ostrą papryczkę w pasterki. Smażymy na oleju, pod przykryciem, aż cebula zupełnie zmięknie. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Dodajemy cukier i przyprawy. Mięso mieszamy z olejem i przyprawami. Dzielimy na 3 części i z każdej wyrabiamy kulkę. Spłaszczamy na ok 2 cm burgery. Burgery grillujemy po 4-6 minut z każdej strony. Pomidora kroimy na plasterki
Bułki kroimy. Jedną połowę smarujemy keczupem, jedną majonezem. Na bułce układamy sos, pomidora i burgera.