Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burgery po teksańsku"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1562
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1562
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Składniki
Strąki papryk pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać z octem i sokiem z pomarańczy. Dodać musztardę i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień, gotować 25 minut. Dodać kukurydzę, konfiturę i ketchup. Zdjąć z ognia. Kolendrę grubo posiekać, dodać do schłodzonego dipu.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przyprawić pieprzem i solą. Wyrobić na jednolitą masę, uformować 4 owalne kotlety. Kłaść je na rozgrzany grill, opiekać po 5 minut z obu stron. Na ruszcie krótko zgrillować rozcięte bułki (z obu stron). Na zrumienionych spodach bułek ułożyć liście sałaty, kotlety i plastry pomidora. Polać odrobiną dipu. Przykryć wierzchami bułek. Resztę dipu przelać do miseczek, serować razem z burgerami.
Czas przygotowania: około 60 minutŹródło: Życie na gorąco