Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Natkę opłucz, drobno posiekaj. Korniszony pokrój w kosteczkę. Pokrojone wymieszaj z majonezem i jogurtem. Sos przypraw do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Dymkę oczyść, ogórek sałatkowy umyj. Obydwa warzywa pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż paluszki rybne. Usmaż je według przepisu na opakowaniu. Zdejmij. Tosty zrumień w rozgrzanym piekarniku albo tosterze.
Na kromkach wiejskiego chleba rozłóż sałatę. Posmaruj przygotowanym sosem. Na tym ułóż plasterki ogórka, paluszki rybne oraz krążki dymki. Polej keczupem. Przykryj zrumienionymi tostami. Udekoruj np. plasterkami ogórka.
Sos możesz dodatkowo przyprawić czosnkiem ok. 40 min 1 porcja zawiera ok. 430 kcal Ok. 2,60 zł za porcjęŹródło: Tina