Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery z indyka"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3457
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2505
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3457
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2505
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobniutką kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce jarzynowej, lekko posól i odstaw na 20 minut. Odciśnij i wymieszaj z mięsem.
Pokrój pieczarki oraz szczypiorek. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Przygotowane dodaj do mięsa. Wbij jajka, dodaj majonez, mąkę. Wymieszaj i przypraw do smaku.
Uformuj małe kotlety i usmaż na rumiano na gorącym oleju. Podaj z ziemniakami, frytkami lub z tostami. Smaczne będą także przyrządzone z innego mięsa, np. wieprzowego lub wołowego.
Porcje: 10, 60 min., cena 2,35 zł, kalorie 341 kcal
<strong>Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Takie jest życie