Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery z indyka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1501
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5988
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1501
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5988
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobniutką kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce jarzynowej, lekko posól i odstaw na 20 minut. Odciśnij i wymieszaj z mięsem.
Pokrój pieczarki oraz szczypiorek. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Przygotowane dodaj do mięsa. Wbij jajka, dodaj majonez, mąkę. Wymieszaj i przypraw do smaku.
Uformuj małe kotlety i usmaż na rumiano na gorącym oleju. Podaj z ziemniakami, frytkami lub z tostami. Smaczne będą także przyrządzone z innego mięsa, np. wieprzowego lub wołowego.
Porcje: 10, 60 min., cena 2,35 zł, kalorie 341 kcal
<strong>Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Takie jest życie