Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burgundzki gulasz wołowy"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 773
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 773
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w małą kostkę. Obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, wlej pół szklanki wody, gotuj na małym ogniu do miękkości.
Boczek pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni po smażeniu wołowiny, zrumień boczek. Dodaj do garnka z mięsem. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Dodaj do gulaszu, gdy wołowina będzie już miękka. Dogotuj.
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Jeśli sos będzie za rzadki, możesz go zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Gulasz podawaj z wiejskim chlebem.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 3,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie