Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać bardzo drobno. Dodać utłuczony czerwony pieprz, wymieszać z żółtym serem, doprawić solą i papryką. Serki camembert przekroić w poprzek.
Połówki serków przełożyć nadzieniem z natki, czerwonego pieprzu i żółtego sera. Złożyć z powrotem, docisnąć starannie, żeby się porządnie skleiły.
Jajko rozmącić, bułkę tartą wysypać na talerz. Serki zanurzać ostrożnie najpierw w jajku, potem w bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, podawać gorące z żurawiną, posypane odrobiną czerwonego pieprzu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium