Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Camembert ze śliwkami"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Chutney: pokrój śliwki, figi, posiekaj imbir, czosnek oraz cebulę. Przełóż do rondla. Wlej porto, ocet balsamiczny i gotuj, aż owoce się rozpadną (ok. 20 minut), a sos zgęstnieje.
Przypraw cukrem, chili, solą. Wsyp szczyptę suszonego tymianku i jeszcze gotuj kilka minut.
Camembert podgrzej w gorącym piekarniku (ok. 3 minut). Polej sosem. Obłóż pokrojoną figą oraz połówkami orzechów włoskich. Udekoruj gałązkami świeżego tymianku. Tak samo możesz podać ser brie.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV