Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni na zimno z bakaliami i wędzoną szynką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Zagotuj w garnku osoloną wodę. Włóż do wrzątku cannelloni i gotuj 8 minut. Odsącz i schłódź makaronowe rurki w bardzo zimnej wodzie. Ze śliwek i daktyli usuń pestki. Pokrój owoce w bardzo drobną kostkę. Szynkę porwij na małe kawałki. Posiekaj orzechy.
Wymieszaj w misce ser, posiekane suszone owoce i szynkę. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Powstałym farszem wypełnij cannelloni (najlepiej wykorzystać w tym celu rękaw cukierniczy). Odłóż w zimne miejsce na godzinę. Przed podaniem pokrój cannelloni na kawałki i obtocz w posiekanych orzechach.
Uwaga! Danie można przygotować wcześniej, bo dobrze przechowuje się w lodówce nawet przez kilka dni.
Francuski kucharz, juror w programie Master Chef oraz Ambasador Alei Smaków w Galerii Mokotów, Michel Moran, opracował dla nas wyjątkowe, ale proste w przygotowaniu menu na karnawałową imprezę. Zachwycisz nim przyjaciół i najbliższych.Źródło: Olivia