Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni w sosie śmietanowym"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Cannelloni obgotować, przestudzić. Brokuł podzielić na bardzo małe różyczki, wrzucić na 2-3 minuty na osolony wrzątek. Odcedzić, zalać zimną wodą.
Na połowie oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać śmietanę i gotować, aż się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem.
Połowę sosu śmietanowego wymieszać z brokułami. Nadziać farszem cannelloni, bardzo lekko obsmażyć na pozostałym oleju. Wyłożyć na talerze, polać resztą sosu, udekorować listkami bazylii.
Smak tej potrawy można urozmaicić, posypując ją uprażonymi orzeszkami ziemnymi albo pokruszonym serem feta.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium