Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni w sosie śmietanowym"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Cannelloni obgotować, przestudzić. Brokuł podzielić na bardzo małe różyczki, wrzucić na 2-3 minuty na osolony wrzątek. Odcedzić, zalać zimną wodą.
Na połowie oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać śmietanę i gotować, aż się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem.
Połowę sosu śmietanowego wymieszać z brokułami. Nadziać farszem cannelloni, bardzo lekko obsmażyć na pozostałym oleju. Wyłożyć na talerze, polać resztą sosu, udekorować listkami bazylii.
Smak tej potrawy można urozmaicić, posypując ją uprażonymi orzeszkami ziemnymi albo pokruszonym serem feta.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium