Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni ze szpinakiem"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85328
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2619
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4146
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85328
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2619
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4146
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Szpinak umyj i drobno pokrój, podduś na łyżce oliwy. Następnie zmiksuj go z ricottą, parmezanem, czosnkiem i bazylią (zostaw kilka listków do dekoracji). Przypraw solą i pieprzem.
Podgotuj w osolonej wodzie płaty lasagne (2-3 minuty). Podziel farsz na 8 porcji i nałóż go na płaty. Zawiń każdy w ciasny rulon.
Natłuść żaroodporne naczynie łyżką oliwy. Na dno wyłóż połowę sosu pomidorowego. Ułóż cannelloni jeden obok drugiego. Polej resztą sosu, posyp żółtym serem.
Piecz 20-25 minut, aż cannelloni zmiękną, a sos zagotuje się. Posyp resztą bazylii.Źródło: Olivia