Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Carpaccio z buraka"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Umyte buraki upiecz w folii w piekarniku (ok. 60 minut w temperaturze 190–200 stopni C). Jeszcze ciepłe obierz, pokrój na cienkie, duże plastry. Pokrusz na nie ser pleśniowy, aby się lekko rozpuścił. Posyp orzechami, tymiankiem, pieprzem, skrop oliwą, ewentualnie kremem balsamicznym.
Przygotuj grzanki: wytnij foremką serca z chleba tostowego, upiecz w tosterze i połóż na carpaccio.Źródło: Show