Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Carpaccio z buraka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Umyte buraki upiecz w folii w piekarniku (ok. 60 minut w temperaturze 190–200 stopni C). Jeszcze ciepłe obierz, pokrój na cienkie, duże plastry. Pokrusz na nie ser pleśniowy, aby się lekko rozpuścił. Posyp orzechami, tymiankiem, pieprzem, skrop oliwą, ewentualnie kremem balsamicznym.
Przygotuj grzanki: wytnij foremką serca z chleba tostowego, upiecz w tosterze i połóż na carpaccio.Źródło: Show