Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne Carpaccio z kaczki skropione dressingiem z granatu i lawendy. Pycha!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1415
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1415
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Składniki
Filet z piersi kaczki marynujemy przez dwie doby w rozmarynie, tymianku, czosnku i czerwonym winie. Tak przygotowaną pierś obsmażamy w pierwszej kolejności od strony skóry przez ok 4 minuty, po czym odwracamy i ponawiamy smażenie drugiej strony. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy do zamrażarki. Dressing przygotowujemy przez zagotowanie wina, kwiatów lawendy, ziaren granatu wraz z cukrem. Płyn doprawiamy solą i pieprzem do smaku i redukujemy do konsystencji syropu. Pierś z kaczki kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy obok siebie na talerzu. Następnie skrapiamy wszystko dressingiem, posypujemy startym kozim serem, dekorujemy czarnymi oliwkami i rukolą.