Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne Carpaccio z kaczki skropione dressingiem z granatu i lawendy. Pycha!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Filet z piersi kaczki marynujemy przez dwie doby w rozmarynie, tymianku, czosnku i czerwonym winie. Tak przygotowaną pierś obsmażamy w pierwszej kolejności od strony skóry przez ok 4 minuty, po czym odwracamy i ponawiamy smażenie drugiej strony. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy do zamrażarki. Dressing przygotowujemy przez zagotowanie wina, kwiatów lawendy, ziaren granatu wraz z cukrem. Płyn doprawiamy solą i pieprzem do smaku i redukujemy do konsystencji syropu. Pierś z kaczki kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy obok siebie na talerzu. Następnie skrapiamy wszystko dressingiem, posypujemy startym kozim serem, dekorujemy czarnymi oliwkami i rukolą.