Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Carpaccio z łososia z ogóreczkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Łososia opłucz w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki. Ułóż na dużym talerzu.
Ogórki małosolne pokrój w drobną kosteczkę, cebulkę posiekaj.
Ułóż warzywa wraz z kaparami na łososiu.
Oliwę z oliwek połącz z sokiem z cytryny. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz. Wymie szaj i polej rybę.
Carpaccio schładzaj przez 1 godz. w lodówce.
Podawaj z bagietką i białym winem.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV