Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Całość wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Rozczyn połącz z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Cebule pokrój w piórka, dodaj tymianek i zeszklij na oleju, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
Ciasto rozwałkuj. Szklanką wykrój koła i na środek nałóż farsz. Ciasto ponacinaj w 3 miejscach promieniście i zlep nad farszem. Żółtko roztrzep z 2 łyżkami wody i szczyptą soli.
Posmaruj cebulaki i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temperaturze 170° C przez 30 minut.Źródło: Na żywo