Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnego amerykańskiego dania fastfoodowego. Przygotowanie takiej kanapki to kilka minut. Najdłużej trwa grillowanie kurczaka - aż 3-4 minuty
Mięso grillujemy na patelni grillowej lub grillu.
Bułkę kroimy na pół i podpiekamy na grillu lub patelni grillowej.
Obie połówki bułki smarujemy majonezem, posypujemy makiem. Na dolnej połówce układamy sałatę, plasterki pomidora, cebulę, mięso, plasterki ogórka, sałatę. Przykrywamy drugą połówką bułki. W środek wbijamy wykałaczkę, żeby kanapka się nie rozpadła podczas podawania.
Porada: Przygotowanie tej kanapki zajmie tyle co grillowanie kurczaka, jeśli wcześniej przygotujemy pikle z ogórka i cebuli. Pikle nie wymagają długiego marynowania, więc możemy je przygotować 10 minut przed wykonaniem kanapki.
Wykonanie marynowanej cebuli: cebulę kroimy w cienkie plasterki, solimy zalewamy sokiem z granatu i cytryny. Mieszamy odstawiamy na 10 minut, aż cebula zmięknie.
Wykonanie marynowanych ogórków: sok z jednej cytryny mieszamy z 2-3 łyżkami oleju rzepakowego i łyżeczką miodu, dodajemy zmielony pieprz kolorowy, sól morską i posiekany koperek. Do marynaty dodajemy ogórka pokrojonego karbowanym nożem w plasterki. Mieszamy odstawiamy na 10 minut.
Dzisiaj przepis na najbardziej popularny fast food, czyli klasyczny burger wo...
Odsłon: 1539
Coś dla miłośników burgerów lub inaczej zachęta dla dzieci, obiad podany w ta...
Odsłon: 1185
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 31
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 19
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 289
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 31
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 19
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 289
Składniki
Mięso grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Bułkę kroimy na pół i podpiekamy na grillu lub patelni grillowej. Obie połówki bułki smarujemy majonezem, posypujemy makiem. Na dolnej połówce układamy sałatę, plasterki pomidora, cebulę, mięso, plasterki ogórka, sałatę. Przykrywamy drugą połówką bułki. W środek wbijamy wykałaczkę, żeby kanapka się nie rozpadła podczas podawania.
Porada: Przygotowanie tej kanapki zajmie tyle co grillowanie kurczaka, jeśli wcześniej przygotujemy pikle z ogórka i cebuli. Pikle nie wymagają długiego marynowania, więc możemy je przygotować 10 minut przed wykonaniem kanapki. Wykonanie marynowanej cebuli: cebulę kroimy w cienkie plasterki, solimy zalewamy sokiem z granatu i cytryny. Mieszamy odstawiamy na 10 minut, aż cebula zmięknie. Wykonanie marynowanych ogórków: sok z jednej cytryny mieszamy z 2-3 łyżkami oleju rzepakowego i łyżeczką miodu, dodajemy zmielony pieprz kolorowy, sól morską i posiekany koperek. Do marynaty dodajemy ogórka pokrojonego karbowanym nożem w plasterki. Mieszamy odstawiamy na 10 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 28
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 58