Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu danie, doskonałe do pracy na następny dzień, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś pożywnego.
Grill/ patelnia, deska i nóż do krojenia, salaterka, łyżka, szpatułka
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Odmierzamy kuskus i wodę, a następnie wstawiamy wodę do zagotowania. W tym czasie kroimy drobno papryczkę chili, którą wrzucamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać danie
Na papryczkę wysypujemy odmierzony kuskus.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek i nakrywamy.
W tym czasie włączamy gril. Kroimy chorizo w grube plastry oraz siekamy bazylię.
Na rozgrzany gril lub patelnię kładziemy plasterki chorizo i obsmażamy chwilę.
Odwracamy na drugą stronę i obsmażamy następne 30 sekund, aby nie spalić.
Kuskus jest gotowy na przyjęcie posiekanej bazylii, którą delikatnie łączymy z kuskusem.
Na kuskus wykładamy chorizo, a następnie polewamy powstałym że smażenia tłuszczykiem.