Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu danie, doskonałe do pracy na następny dzień, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś pożywnego.
Grill/ patelnia, deska i nóż do krojenia, salaterka, łyżka, szpatułka
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Odmierzamy kuskus i wodę, a następnie wstawiamy wodę do zagotowania. W tym czasie kroimy drobno papryczkę chili, którą wrzucamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać danie
Na papryczkę wysypujemy odmierzony kuskus.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek i nakrywamy.
W tym czasie włączamy gril. Kroimy chorizo w grube plastry oraz siekamy bazylię.
Na rozgrzany gril lub patelnię kładziemy plasterki chorizo i obsmażamy chwilę.
Odwracamy na drugą stronę i obsmażamy następne 30 sekund, aby nie spalić.
Kuskus jest gotowy na przyjęcie posiekanej bazylii, którą delikatnie łączymy z kuskusem.
Na kuskus wykładamy chorizo, a następnie polewamy powstałym że smażenia tłuszczykiem.