Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu danie, doskonałe do pracy na następny dzień, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś pożywnego.
Grill/ patelnia, deska i nóż do krojenia, salaterka, łyżka, szpatułka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Odmierzamy kuskus i wodę, a następnie wstawiamy wodę do zagotowania. W tym czasie kroimy drobno papryczkę chili, którą wrzucamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać danie
Na papryczkę wysypujemy odmierzony kuskus.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek i nakrywamy.
W tym czasie włączamy gril. Kroimy chorizo w grube plastry oraz siekamy bazylię.
Na rozgrzany gril lub patelnię kładziemy plasterki chorizo i obsmażamy chwilę.
Odwracamy na drugą stronę i obsmażamy następne 30 sekund, aby nie spalić.
Kuskus jest gotowy na przyjęcie posiekanej bazylii, którą delikatnie łączymy z kuskusem.
Na kuskus wykładamy chorizo, a następnie polewamy powstałym że smażenia tłuszczykiem.