Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki mojego ulubionego kucharza, Jamie''go Oliviera.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 23
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 26
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 23
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1955
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 23
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 26
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 23
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1955
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę, marchew, czosnek i paprykę, wrzuć na rozgrzaną oliwę na dużą patelnię, Dodaj kmin, cynamon, chili, sól i pieprz, wymieszaj dokładnie. Smaż 7 minut często mieszając, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
Dodaj odcedzoną i przepłukaną fasolę, pomidory.
Dodaj mięso, oddzielając sklejone kawałki drewnianą łyżką. Napełnij pustą puszkę po pomidorach wodą, wlej na patelnię. Dodaj ocet balsamiczny i dopraw solą i pieprzem.
Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj pod lekko uchyloną przykrywką na małym ogniu około godziny, mieszając co jakiś czas.
Podaję chili z ryżem ugotowanym na sypko na bulionie, doskonale smakuje też z dużymi grzankami.