Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki mojego ulubionego kucharza, Jamie''go Oliviera.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93850
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2708
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1628
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2300
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93850
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2708
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1628
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2300
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę, marchew, czosnek i paprykę, wrzuć na rozgrzaną oliwę na dużą patelnię, Dodaj kmin, cynamon, chili, sól i pieprz, wymieszaj dokładnie. Smaż 7 minut często mieszając, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
Dodaj odcedzoną i przepłukaną fasolę, pomidory.
Dodaj mięso, oddzielając sklejone kawałki drewnianą łyżką. Napełnij pustą puszkę po pomidorach wodą, wlej na patelnię. Dodaj ocet balsamiczny i dopraw solą i pieprzem.
Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj pod lekko uchyloną przykrywką na małym ogniu około godziny, mieszając co jakiś czas.
Podaję chili z ryżem ugotowanym na sypko na bulionie, doskonale smakuje też z dużymi grzankami.