Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne

Chilli con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 309

Ostre, rozgrzewające danie na zimne wieczory.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno poszatkować, czosnek przecisnąć i podsmażyć wszystko na patelni.

  2. Dorzucić mięso mielone, przesmażyć na dużym ogniu. Należy pamiętać o rozdrobnieniu mięsa podczas smażenia, aby nie zlepiło sie w duże kawałki.

  3. Do przesmażonego mięsa dodać opakowanie przyprawy, sól do smaku i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.

  4. Fasolę i kukurydze odsączyć i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. Dosolić do smaku.

    Danie smakuje lepiej kiedy odstoi z pół godziny, ale im dłużej tym lepiej:)

    Najlepiej smakuje podawane z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2017 Mexicana zawsze dobra, zarówno zimą, jak i latem, albo odwrotnie ... Latem i zimą ;)

Pyszne danie, u nas z dużym dodatkiem ostrości :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń