Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre, rozgrzewające danie na zimne wieczory.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 51
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 250
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 377
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 51
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 250
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 377
Składniki
Cebulę drobno poszatkować, czosnek przecisnąć i podsmażyć wszystko na patelni.
Dorzucić mięso mielone, przesmażyć na dużym ogniu. Należy pamiętać o rozdrobnieniu mięsa podczas smażenia, aby nie zlepiło sie w duże kawałki.
Do przesmażonego mięsa dodać opakowanie przyprawy, sól do smaku i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
Fasolę i kukurydze odsączyć i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. Dosolić do smaku. Danie smakuje lepiej kiedy odstoi z pół godziny, ale im dłużej tym lepiej:) Najlepiej smakuje podawane z pieczywem.