Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre, rozgrzewające danie na zimne wieczory.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 95
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 110
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 95
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę drobno poszatkować, czosnek przecisnąć i podsmażyć wszystko na patelni.
Dorzucić mięso mielone, przesmażyć na dużym ogniu. Należy pamiętać o rozdrobnieniu mięsa podczas smażenia, aby nie zlepiło sie w duże kawałki.
Do przesmażonego mięsa dodać opakowanie przyprawy, sól do smaku i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
Fasolę i kukurydze odsączyć i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. Dosolić do smaku. Danie smakuje lepiej kiedy odstoi z pół godziny, ale im dłużej tym lepiej:) Najlepiej smakuje podawane z pieczywem.