Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre, rozgrzewające danie na zimne wieczory.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 709
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1883
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 709
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1883
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Składniki
Cebulę drobno poszatkować, czosnek przecisnąć i podsmażyć wszystko na patelni.
Dorzucić mięso mielone, przesmażyć na dużym ogniu. Należy pamiętać o rozdrobnieniu mięsa podczas smażenia, aby nie zlepiło sie w duże kawałki.
Do przesmażonego mięsa dodać opakowanie przyprawy, sól do smaku i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
Fasolę i kukurydze odsączyć i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. Dosolić do smaku. Danie smakuje lepiej kiedy odstoi z pół godziny, ale im dłużej tym lepiej:) Najlepiej smakuje podawane z pieczywem.