Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre, rozgrzewające danie na zimne wieczory.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Cebulę drobno poszatkować, czosnek przecisnąć i podsmażyć wszystko na patelni.
Dorzucić mięso mielone, przesmażyć na dużym ogniu. Należy pamiętać o rozdrobnieniu mięsa podczas smażenia, aby nie zlepiło sie w duże kawałki.
Do przesmażonego mięsa dodać opakowanie przyprawy, sól do smaku i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
Fasolę i kukurydze odsączyć i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. Dosolić do smaku. Danie smakuje lepiej kiedy odstoi z pół godziny, ale im dłużej tym lepiej:) Najlepiej smakuje podawane z pieczywem.