Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodko-kwaśne danie z kurczakiem ryżem i warzywami. Musicie sobie przygotować na prawdę dużą patelnię a najlepiej woka, jest tego dosyć sporo, co najmniej 8 porcji.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3510
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3510
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
Składniki
Zaczynamy od ugotowania ryżu. W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paseczki lub kostkę jak kto woli, doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy mięso będzie usmażone wsypujemy mieszankę chińska i dusimy ok 5 min aż warzywa zmiękną. Następnie wsypujemy ryż i mieszamy wszystko razem. Dodajemy sos i ponownie mieszamy. Całość podgrzewamy ok 5 min mieszając. Gotowe! Można doprawić solą i pieprzem jeśli mamy ochotę. Smacznego!