Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodko-kwaśne danie z kurczakiem ryżem i warzywami. Musicie sobie przygotować na prawdę dużą patelnię a najlepiej woka, jest tego dosyć sporo, co najmniej 8 porcji.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Zaczynamy od ugotowania ryżu. W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paseczki lub kostkę jak kto woli, doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy mięso będzie usmażone wsypujemy mieszankę chińska i dusimy ok 5 min aż warzywa zmiękną. Następnie wsypujemy ryż i mieszamy wszystko razem. Dodajemy sos i ponownie mieszamy. Całość podgrzewamy ok 5 min mieszając. Gotowe! Można doprawić solą i pieprzem jeśli mamy ochotę. Smacznego!