Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie naleśniki ze słodko-kwaśną wołowiną"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 234
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 234
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 445
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 470
Składniki
Mąkę zmiksuj z jajkami, mlekiem i wodą. Ciasto posól do smaku. Odstaw na około 20 minut.
Wołowinę opłucz, bardzo drobno pokrój. Marchewki obierz, potnij w słupki. Kapustę i dymki oczyść, pokrój. Wołowinę podsmaż na oleju. Dodaj marchewkę, dymki i kapustę. Smaż do miękkości. Przypraw solą, pieprzem i chili. Wymieszaj z sosem słodko-kwaśnym.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Nałóż na nie farsz i zwiń, formując rożki. Udekoruj wg uznania.Źródło: Naj