Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie naleśniki ze słodko-kwaśną wołowiną"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Mąkę zmiksuj z jajkami, mlekiem i wodą. Ciasto posól do smaku. Odstaw na około 20 minut.
Wołowinę opłucz, bardzo drobno pokrój. Marchewki obierz, potnij w słupki. Kapustę i dymki oczyść, pokrój. Wołowinę podsmaż na oleju. Dodaj marchewkę, dymki i kapustę. Smaż do miękkości. Przypraw solą, pieprzem i chili. Wymieszaj z sosem słodko-kwaśnym.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Nałóż na nie farsz i zwiń, formując rożki. Udekoruj wg uznania.Źródło: Naj