Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie naleśniki ze słodko-kwaśną wołowiną"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Składniki
Mąkę zmiksuj z jajkami, mlekiem i wodą. Ciasto posól do smaku. Odstaw na około 20 minut.
Wołowinę opłucz, bardzo drobno pokrój. Marchewki obierz, potnij w słupki. Kapustę i dymki oczyść, pokrój. Wołowinę podsmaż na oleju. Dodaj marchewkę, dymki i kapustę. Smaż do miękkości. Przypraw solą, pieprzem i chili. Wymieszaj z sosem słodko-kwaśnym.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Nałóż na nie farsz i zwiń, formując rożki. Udekoruj wg uznania.Źródło: Naj