Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański przysmak z serem tofu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8833
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18444
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8833
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18444
Składniki
Wymieszałem składniki marynaty. Tofu pokroiłem na duże kawałki, włożyłem do marynaty na 30 minut. Makaron zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Pokroiłem dymkę na kawałki, paprykę w paski. Groszek osączyłem z zalewy.
Grzyby umyłem, zalałem na 20 minut ciepła wodą , odcedziłem. Kostki tofu wyjąłem z marynaty, podsmażyłem na gorącym oleju. Dodałem dymkę , paprykę i grzyby, podsmażyłem, wlałem bulion, gotowałem 2 minuty. Dodałem groszek, makaron i kiełki. Doprawiłem solą. Smażyłem jeszcze 3 minuty.