Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie wegetariańskie danie

Chińskie wegetariańskie danie

Autor:

Przepisów i artykułów: 852 Ocena: 16331

Dodano:

Odsłon: 5767

Wegetariański przysmak z serem tofu.

Składniki

  • 250 g tofu (u mnie naturalne bio )
  • 250 g groszku
  • papryki kolorowe, po połówce
  • 200 g makaronu sojowego ( może być ryżowy )
  • 100 g grzybów shitake
  • 200 g kiełków soi ( moga byc inne )
  • sól
  • 150 ml bulionu drobiowego ( u mnie ekologiczny bezglutenowy )
  • Marynata : 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki keczupu
  • 2 łyżeczki tabasco
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszałem składniki marynaty. Tofu pokroiłem na duże kawałki, włożyłem do marynaty na 30 minut.
    Makaron zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Pokroiłem dymkę na kawałki, paprykę w paski. Groszek osączyłem z zalewy.

  2. Grzyby umyłem, zalałem na 20 minut ciepła wodą , odcedziłem. Kostki tofu wyjąłem z marynaty, podsmażyłem na gorącym oleju. Dodałem dymkę , paprykę i grzyby, podsmażyłem, wlałem bulion, gotowałem 2 minuty. Dodałem groszek, makaron i kiełki. Doprawiłem solą. Smażyłem jeszcze 3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 04 lutego 2018 Wege pyszności! <3
Danie bardzo mi się podoba, bo ostatnio pokochałam tofu :) <3
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 31 stycznia 2018 Oszukujecie. Ucieszyłam się, że w końcu coś dla mnie, a tam bulion drobiowy. A miało być wegetariańskie :/. Foch. :D. Odpowiedzi: 3 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 stycznia 2018 Chińszczyzna wege - coś pysznego i coś w moim guście:) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń