Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chipsy w warzywach"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Składniki
Fasolę z kukurydzą odsącz z zalewy. Z umytej papryki wytnij gniazda nasienne, po czym potnij ją w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dno wysyp 1/3 chipsów. Na nich rozłóż paprykę, kukurydzę, fasolę i plastry szynki. Oprósz je startym serem. W ten sam sposób przygotuj trzy warstwy.
Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 180 i piecz 15 minut. Gotową polej ketchupem i udekoruj natką pietruszki.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350Źródło: Super TV