Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Przygotowujesz ciasto jak na naleśniki - gęste , lecz bez cukru (jajka +mleko + mąka + sól - zmiksowane) w misce - moczysz suchą kromkę z obydwu stron , kładziesz na głęboki rozgrzany olej na patelnie , na kromki szybko układasz plastry cebuli i np. mortadeli (grubsze plastry). Polewasz delikatnie do zakrycie ciastem - przykrywasz. Po chwili gdy spód jest lekko usmażony odwracasz nadrugą stronę i przysmarzasz od strony wędliny - mocniej. Gdy juz "złapie " ponownie odwracasz kładąc na wierzch plasterki żółtego sera - po stopieniu wykładasz na talerz , posypując posiekanym szczypiorkiem i dekorując ketchupem i majonezem . # duże kromki załawią kwestię apetytu Twojego faceta :-) !! Pozdrawiam wszystkich i życzę smacznego !!