Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 257
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 257
Składniki
Drożdże wymieszaj dokładnie z letnią wodą i odstaw na 7-8 minut, aby wyrosły.
Do miski wsyp mąkę, cukier, sól. Wlej drożdże oraz olej. Wyrób mikserem miękkie ciasto. Nakryj naczynie folią, potem ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
Piekarnik nagrzej do 250°C. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 równych części. Uformuj z nich kule, potem spłaszcz je dłonią. Ułóż krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 minut.
Wstaw blachę z chlebkami do gorącego piekarnika. Piecz około 10-14 minut. Najsmaczniejsze są ciepłe, ale na zimno też są wyborne.
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Porcje 10 120 min Cena 0,30 zł Kalorie 232 kcalŹródło: Bella Relaks