Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1194
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1194
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Botwinkę umyj, pokrój z łodygami i obranymi buraczkami. Zalej wrzątkiem, zakwaś sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Gotuj na małym ogniu 8-10 minut.
Ogórki i rzodkiewki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach albo pokrój w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekaj.
Maślankę i serek mascarpone wymieszaj, wlej do zupy. Dorzuć przygotowane warzywa i śmietanę.
Przegrzebki usmaż na maśle. Skrop cytryną, posól i posyp koperkiem. Podawaj z chłodnikiem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Telemax