Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8344
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8344
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Składniki
Botwinkę umyj, pokrój z łodygami i obranymi buraczkami. Zalej wrzątkiem, zakwaś sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Gotuj na małym ogniu 8-10 minut.
Ogórki i rzodkiewki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach albo pokrój w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekaj.
Maślankę i serek mascarpone wymieszaj, wlej do zupy. Dorzuć przygotowane warzywa i śmietanę.
Przegrzebki usmaż na maśle. Skrop cytryną, posól i posyp koperkiem. Podawaj z chłodnikiem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Telemax