Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Botwinkę umyj, pokrój z łodygami i obranymi buraczkami. Zalej wrzątkiem, zakwaś sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Gotuj na małym ogniu 8-10 minut.
Ogórki i rzodkiewki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach albo pokrój w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekaj.
Maślankę i serek mascarpone wymieszaj, wlej do zupy. Dorzuć przygotowane warzywa i śmietanę.
Przegrzebki usmaż na maśle. Skrop cytryną, posól i posyp koperkiem. Podawaj z chłodnikiem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Telemax