Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik pomarańczowy-paprykowy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 103
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę na złoty kolor. Papryki i pomidory porządnie wyszoruj, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Odłóż 2 łyżki.
Pozostałą paprykę zmieszaj z cząstkami pomidorów, dodaj do cebuli i chwilę razem duś. Warzywa zalej bulionem i gotuj 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do schłodzenia.
Gdy zupa będzie chłodna, zmiksuj na gładki krem. Jeszcze raz dopraw. Tuż przed podaniem posyp odłożoną papryką i udekoruj natką. Chłodnik możesz podać np. z grzankami z bułki.
Czas przygotowania: 20 minut 85 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień