Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik pomidorowy"
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 1,60 zł
Ogórki małosolne osącz z zalewy, pozostaw ze skórką, a następnie pokrój w kosteczkę. Pomidory ułóż na sicie. Sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, a potem obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Zmiksuj go, a potem przełóż do wazy.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Dodaj do pomidorów razem z posiekanymi ogórkami małosolnymi oraz oliwą. Wrzuć kilka opłukanych i posiekanych listków bazylii, wymieszaj.
Z pieczywa odkrój skórki. Resztę włóż do miski i zalej bardzo zimną wodą (pół szklanki). Odstaw na około 15 minut. Po tym czasie miąższ chlebowy rozdrobnij palcami na papkę i dodaj do pomidorów.
Całość rozmieszaj z 2 szklankami przegotowanej i ostudzonej wody. Chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem wstaw do lodówki.Źródło: Świat kobiety
Chłodnik z pomidorów, papryk i ogórków - w sam raz na upały!
Odsłon: 1961
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 307
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 114
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 22
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 307
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 114
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 22
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 1,60 zł
Ogórki małosolne osącz z zalewy, pozostaw ze skórką, a następnie pokrój w kosteczkę. Pomidory ułóż na sicie. Sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, a potem obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Zmiksuj go, a potem przełóż do wazy.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Dodaj do pomidorów razem z posiekanymi ogórkami małosolnymi oraz oliwą. Wrzuć kilka opłukanych i posiekanych listków bazylii, wymieszaj.
Z pieczywa odkrój skórki. Resztę włóż do miski i zalej bardzo zimną wodą (pół szklanki). Odstaw na około 15 minut. Po tym czasie miąższ chlebowy rozdrobnij palcami na papkę i dodaj do pomidorów.
Całość rozmieszaj z 2 szklankami przegotowanej i ostudzonej wody. Chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem wstaw do lodówki.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 114
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 203