Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik pomidorowy z jajkiem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Sposób przygotowania: Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń pestki. Dwa pomidory odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie, koncentratem pomidorowym.
Wymieszaj z maślanką lub jogurtem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, rozcieńcz ją przegotowaną wodą. Podawaj ozdobioną odłożonymi wcześniej, pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz ćwiartkami jaja i szczypiorkiem.
25 minut • Porcja: 105 kcal • Koszt porcji: ok. 2 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie