Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik pomidorowy z jajkiem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 96
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 96
Składniki
Sposób przygotowania: Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń pestki. Dwa pomidory odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie, koncentratem pomidorowym.
Wymieszaj z maślanką lub jogurtem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, rozcieńcz ją przegotowaną wodą. Podawaj ozdobioną odłożonymi wcześniej, pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz ćwiartkami jaja i szczypiorkiem.
25 minut • Porcja: 105 kcal • Koszt porcji: ok. 2 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie