Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik w kalarepce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 121
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 121
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Składniki
Kalarepki umyj, osusz, wydrąż środki ostrym nożem, a następnie łyżką. Wnętrza kalarepek możesz posiekać w drobną kostkę.
Jogurt wymieszaj z kefirem lub maślanką. Pokrojony w kostkę lub starty na tarce świeży obrany ogórek posyp solą, odstaw na 15 minut, odlej powstały sok. Posiekaną kalarepkę, sól, pieprz, koper, pokrojonego ogórka dodaj do jogurtu i kefiru.
Chłodnik odstaw na pół godziny do lodówki. Przed podaniem wlej chłodnik do wydrążonych kalarepek, udekoruj gałązką koperku.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień