Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik warzywny"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
litr kwaśnego mleka, 3-4 pomidory, 2-3 łyżki keczupu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, natka i koperek.
Pomidory umyj, ułóż na łyżce cedzakowej, włóż na chwilę do wrzącej wody. Osącz, ostudź, obierz ze skórki. Czosnek obierz. Pomidory pokrój w drobną kostkę, 1/3 pozostaw do deko racji. Pozostałe pomidory zmiksuj z czosnkiem.
Kwaśne mleko wlej do miski. Dodaj keczup i zmiksowane pomidory, całość dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Chłodnik rozlej do miseczek, posyp posiekanym koperkiem i natką. Udekoruj pozostałymi pokrojonymi pomidorami.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie