Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z botwinką i ogórkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Umyj botwinkę, pokrój z łodygami. Zetrzyj grubo buraki (możesz je też krótko zblendować). Następnie włóż botwinkę i buraki do garnka, skrop sokiem z cytryny i zalej małą ilością wrzątku (powinno być ok. 2 cm wody w garnku), dodaj łyżkę cukru. Gotuj nie dłużej niż 5 minut. Ostudź.
Do chłodnej zupy dodaj posiekany koperek, pokrojone rzodkiewki, ogórki. Zalej maślanką. Dopraw solą, pieprzem. Wstaw do lodówki i całkiem schłodź. Przed podaniem dodaj ćwiartki jajek na twardo, plastry świeżego ogórka.Źródło: Świat kobiety