Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczonej papryki z bazylią"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
porcje, przygot. 50-60 min + chłodzenie; cena porcji: ok. 4 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C. Umyj papryki i rozłóż je na blasze. Skrop olejem i piecz ok. 20-25 min (aż skórka zacznie pękać). Wyjmij papryki i pod bieżącą zimną wodą zdejmij skórkę. Pokrój.
Posiekane cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj papryki i pokrojone pomidory. Podsmaż, zalej bulionem. Duś 20-30 min, mieszając. Zmiksuj z ziołami i przypraw octem, oliwą, solą, papryką i pieprzem. Schłodź. Udekoruj i podaj.Źródło: Świat kobiety